Vinoteka u Teslinoj slavi svoj prvi!

Prvi je puta ova naša, plavo-zelena lopta od planeta, jednom oko sunca na sebi nosila i malu gradsku vinoteku, Mivu galeriju vina, na njenoj novoj adresi Nikole Tesle 11.

 

Uz najčešći komentar naših posjetitelja koji je glasio „bilo je i vrijeme“, možemo mirno konstatirati da smo zadovoljni i ponosni. Od ove smo vinoteke najviše željeli i očekivali da nas predstavlja i ona, premda polaganim i odmjerenim korakom, svoju reputaciju razvija upravo u tom smjeru.

Golemo znanje, prikupljeno tijekom dugih godina, bilo je glavni ključ odabira vina i pića i dizajniranja onakvog vinskog portfelja kakav on treba biti na prestižnim lokacijama. Imena su to uz koja smo stasali, kao Adžić, Galić, Coronica, Šember, Tomac, Bibich i mnogi drugi. Ponešto egzotično za neumorne tragače; talijanski craft Birra del Borgo, autohtone sicilijanske sorte kao grillo, grčki xinomavro ili neoromantik škrlet.

Prava stvar na pravom mjestu su i ona vječna svjetska vina; pjenušavi Veuve Clicquot, neizostavni Dom Perignon i najprodavaniji svjetski šampanjac Moet & Chandon. Argentinski malbec, austrijski sauvignon blanc, australski shiraz, talijanski nebbiolo, sangiovese, francuski Sancerre i Chablis… Pomna selekcija kroz čitav cjenovni spektar.

Želimo da ljudi koji znaju cijeniti vina i oni koji to tek uče u ovoj selekciji čuju poruku koju nastojimo komunicirati – ovo je tek prvi rođendan! Uz vas smo i uz vas ostajemo. Nastavit ćemo pripremati nova iznenađenja za vas.

 

Kruno Filipović